Vorige Artikel 3 van 3 Volgende

Shortlist Amsterdam - comfortfood (uitverkocht)

€ 35,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.
  • Hardcover, full colour, 208 pagina's
  • € 35
  • Gratis verzenden
  • 42 comfortfoodrecepten: van de pie met paddestoelen van Slagerij de Beurs en de coq au vin van Brasserie van Baerle tot de legendarische Hemelse Modder van Hotel de Goudfazant.

In het vierde deel van de prijswinnende Shortlist Amsterdam-reeks draait het allemaal om geruststellend eten. Culinair journalisten Famke & Floor van Praag verzamelden de beste comfortfoodrecepten van 10 hartverwarmende Amsterdamse restaurants. Van fabuleuze Franse bistrogerechten en boterrijke bordjes troostvoer tot vooruitstrevende creaties die volop vreugde geven.

Boterige sauzen, rijke ragouts en romige risotto’s, maar ook modernere geruststellers: de
42 recepten van de Amsterdamse topchefs in deze Shortlist zijn allemaal even comfortabel. Van de zalvige zalmterrine van Café de Klepel en Rijsels gepocheerde eieren in rodewijnsaus tot Bambino’s courgette met misoboter en het spectaculaire oesterdessert van Kaagman & Kortekaas.

Dit bijzondere koffietafel-kookboek is een waar eerbetoon aan de meest geliefde comfort-restaurants van de stad. Ouwe getrouwen als Balthazar's Keuken en Hotel de Goudfazant, maar ook geslaagde nieuwkomers als Bambino, Ô Bistro en VRR zijn prachtig in beeld gebracht door topfotografen Petrovsky & Ramone. Het zijn stuk voor stuk oorspronkelijke restaurants waar niet alleen het eten, de bediening en de wijn fantastisch zijn, maar waar je je ook nog eens kunt wentelen in een weldadige sfeer.

 

Over Shortlist Amsterdam

Shortlist Amsterdam werd in 2016 gelanceerd door culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag. Het fraaie mango-gele boekwerk vloog over de toonbank en kreeg de prijs voor het Best Verzorgde Boek. Daarna volgden de (rode) Shortlist Amsterdam over de leukste culinaire cafés van de stad en de (groene) groente-Shortlist in november 2020.

 

 

 

 

 

© 2016 - 2023 Shortlist Amsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel