Instructies Shortlist Dinner Box 2

Dankjewel voor het bestellen van de Shortlist Amsterdam Dinner Box. Hieronder de instructies voor de gerechten.
Veel eetplezier!

Team Entrepot, Foer, Toscanini en Shortlist Amsterdam

 

 

Voorgerecht

Entrepot

Geroosterde biet met rabarber-bietensaus, ingelegde rabarber en shiso

  1. Laat alle ingredienten op kamertemperatuur komen (1-2 uur van tevoren uit de koelkast)
  2. Schenk de rabarber-bietensaus in een diep bord
  3. Leg de plakjes biet er dakpansgewijs op
  4. Plaats de rabarberstukjes erop en ertussen
  5. Strooi de shisobladstukjes eroverheen

 

Tussengerecht

Foer

Eikhaas met pompoenpittenmayonaise, geroosterde pompoenpitten en ingelegde sparrentoppen

  1. Zet de oven aan op 180°C
  2. Leg de eikhaas op een bord of schaal en zet gedurende 2-3 minuten in de voorverwarmde oven (tot de eikhaas warm is)
  3. Schep met een lepel de pompoenpittenmayonaise op een bord. Plaats de geroosterde pompoenpitten langs de rand van de mayonaise (met de hand of een pincet)
  4. Leg de warme eikhaas op het bord en steek de sparrentoppen tussen de eikhaas (met de hand of een pincet). De sparrentoppen zijn volledig eetbaar.

 

Hoofdgerecht

Toscanini

Radicchio-flan met salieboter, ricotta salata en geroosterde amandelen
Salade met ingelegde Tropea-ui, parmezaan en balsamicodressing

  1. Zet de oven aan op 180°C
  2. Leg de radicchio-flan op een bord of schaal en zet gedurende 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwarm ondertussen de salie-boter in een steelpannetje op heel laag vuur. Voeg wat zout toe. Wals de pan (draai rondjes) tot een mooie emulsie ontstaat. Mocht de botersaus toch gaan schiften dan kun je eventueel een eetlepel water toevoegen en de pan nog even walsen.
  4. Doe de salade (per persoon) in een kommetje. Leg de stukjes ui erop, zonder het vocht. Voeg zout (liefst fleur de sel maar gewoon zout kan ook) en wat versgemalen peper toe. Schud het bakje balsamicodressing even en sprenkel over de salade (husselen is niet nodig). Strooi de plakjes geschaafde parmezaan erover.
  5. Haal de warme radicchio-flan uit de oven en leg hem op een nieuw bord. Lepel de boter-saliesaus erom- en eroverheen. Strooi de ricotta salata erover (ook over de saus). Strooi tenslotte de geroosterde amandelen erover.  Serveer met de salade.

 

 

 

 

© 2016 - 2021 Shortlist Amsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel